در حال بارگذاری ...
بازیگر برترجشنواره ای خاص

کریمداداز هــــرمـــزگان بهترین بازیگر قصر شیرین شد

کریمداد ماهیگیر در ۱۵ تیر ماه ۱۳۴۴ در روزهای گرم تابستان که بوی عطرانباو یاسمین گل میناب را عطرآگین کرده بود به دنیا آمد. بازیگر برترجشنواره ای خاص در دنیا که به فرموده حضرت امام (ره)حضور درآن فیض بزرگی است که نصیب هرکس نمی شود.

اورا ندیده بودم یعنی روزی که به این مقام ارزشمند دست پیدا کرد من فقط دوسال از زمینی شدنم می گذشت.
بازیگر برترجشنواره ای خاص در دنیا که به فرموده حضرت امام (ره)حضور درآن فیض بزرگی است که نصیب هرکس نمی شود. اما کریمدادو چند بازیگرخاص از میناب بخوبی راه حضوروموفقیت در این جشنواره خدایی را بلد بودند. بازیگرانی چون شهید مصطفی صفری، شهید اسماعیل عبدالصمدی،شهیدمحمد دهقانی، شهیدعلی دودویی نژاد،شهید عباس رنجبر و همچنین دوشهید عزیز دیگری که سالهای اخیردرحین خدمت به این مقام دست پیدا کردند، که بنده افتخار همبازی بودن باآنها رادرکارنامه هنری ام دارم شهید ابوذر عبدالله پور بر صحنه و نمایش های خیابانی و شهیدسلیمان شبتاری درنمایش های طنز که تقریبا هم محله ای من محسوب میشود وشهید کریمداد ماهیگیر که بعد از شناخت،نهایت ارادت به ایشان رادارم. بناست اینجا بیشتر با ایشان آشناشویم.

کریمداد ماهیگیر در ۱۵ تیر ماه ۱۳۴۴ در روزهای گرم تابستان که بوی عطرانباو یاسمین گل میناب را عطرآگین کرده بود به دنیا آمد. هنوز دوران کودکی کریمداد تمام نشده بود، پدرش محمد که سقای آبادی لقب گرفته و در حدود ۱۵ سالگی مادرش که مشوق و مخاطب خاص نمایش هایش بود، رااز دست داد.

کریمداد که منزلشان فاصله کمی با سالن بعثت محل تمرین و اجرای گروه های نمایشی داشت برای همراهی و دیدن نمایش های دوستانش به آنجا می رفت. علاقه بسیار شدیدی به تئاتر پیدامیکندویکی ازدوستانش را واسطه می کند تا با زنده یادابراهیم زارعی برای حضور کریمداد در گروه موافقت کند که این اتفاق برایش رقم خوردواز آنجایی که زنده یاد زارعی به وقت در تمرینات اهمیت زیادی میداد و به تمامی عوامل گوشزد کرده بود.کریمداد یکی از منظم ترین بازیگران این گروه شد. او در مدت زندگی هنری اش درگروه پتروک در نمایش هایی چون غسالخانه، مرگ به شیطان بزرگ آمریکا، خون سبز، طلایه قدیم و… ایفای نقش نمود.
هروقت با دوست صمیمی و همبازی تئاتراش غلام رنجبر درباره شهید کریمداد همکلام میشدم برق درچشمان پدیدار میشدو چنین آغاز میکرد.کریمداد عزیز خونت را پای کدامین نخل ریخته اند که تمام نخل ها بوی تو را می دهند. غلام رنجبر بسیار درباره کریمداد میگفت و من بسیار مشتاق شنیدن، غیر از غلام رنجبرکه از دوستان دوران مدرسه بودنداحمد شنبه نیا هم که هم محله ای شهید کریمداد بود خاطرات زیادی از ایشان دارد.

وی که به برکت حضورش در نمایش های ارزشی، درک بسیار بالایی از انقلاب و ارزشهای آن کسب کرده بود. مصمم به حضور درجبهه شد تا این هنرنمایی به اوج خود برسد. بالاخره در دهمین روز از فروردین ماه ۱۳۶۳ قلم به دست شد و وصیت نامه خود را نوشت و موقت با صحنه تئاتر خداحافظی کرد و از طریق کمیته انقلاب اسلامی جزیره قشم عازم جبهه میشود.
وی در این روزگاران هنرمند ومتعهدانه در منطقه جنگی قصر شیرین به دفاع از کیان ایران اسلامی پرداخت وسرانجام در ۹خردادماه سال ۱۳۶۳دردرگیری مستقیم با دشمن صحنه دنیا راترک و به فیض بزرگ شهادت نائل آمدو بهترین مقام دوران بازیگری اش را کسب نمود.

طبق وصیت نامه اش درقطعه شهدای بهشت زهرای میناب آرام گرفت. درقسمتی از وصیت نامه او چنین آمده است؛ اگر شهید شدم به من تبریک بگویید نه تسلیت…

هنرمند جاوید، کریمداد عزیز شهادتت مبارک روحت شاد و راهت پررهرو…
ضمن تشکر از اساتید خودم جناب آقایان غلام رنجبر،احمدشنبه نیا و حسن سبحانی مینابی و جناب بهجتی عزیز
یاد آور می شوم این تنها گوشه ای از زندگی ایشان بیان شد و امیدوارم در کتابی که از زنگینامه ایشان در دست نگارش دارم بتوانم بیشتر و تکمیل تر از شهید کریمداد ماهیگیر بدانیم. ان شاءالله

حبیب اله ناصری




مطالب مرتبط

نظرات کاربران